Oferta - Menu - Galeria - Kontakt - Terminy  
  Menu
 
 

WESELA - Od 1 kwietnia 2019 r. cena od osoby wynosić będzie dla imprez powyżej 100 uczestników: stoły prostokątne 185 zł i stoły okrągłe 190 zł
Dla imprez poniżej 100 uczestników: stoły prostokątne 190 zł i stoły okrągłe 195 zł.

Poprawiny cena 3300zł.

Uroczysty obiad cena około 60zł/osobę.

Białe pokrowce na krzesła cena 6zł/szt.

Impreza okolicznościowa, 6h, do godz. 22:00 około 90zł.
Impreza okolicznościowa, 8h, do godz. 24:00 około 110zł.
Obiad ślubny, do godz. 24:00 około 120zł.

Kawa i herbata zawsze w cenie.  

Organizacja wesela obejmuje:
(godz. są przykładowe, cena minimalna - od kwietnia 2019 r, 185 zł)

                 19.00 zupa w bulionówce

                        Potrawa z mięsa + ziemniaki( frytki itp.) + bukiet 3 surówek

                        (serwowane każdemu gościowi indywidualnie na talerzu)

 
 
 
                   22.00 potrawa z mięsa( lub ryba) + ziemniaki +surówka

                       ( każdemu  z  osobna lub na półmiskach)
 

                 1.00 potrawa z mięsa + ziemniaki lub surówka

                        (na półmiskach)
 

                 3.00 barszcz z pasztecikiem
 

        Do tego zimne przekąski 5-6 rodzajów podane od razu na stoły

        Kawa i herbata do dyspozycji gości na bocznym stole przez cały czas przyjęcia

 

Napoje zimne, ciasta, alkohol nie są wliczone w cenę i trzeba je dostarczyć wcześniej we własnym zakresie

 

 

 

 

 
 

PRZYKŁADY MENU

 

I.              19.00 rosół z pierożkami raviolini z mięsem

                      Schab panierowany z ananasem + frytki + surówka z marchewki

                      z ogórków, z buraczków

             22.00 zrazy zawijane + ziemniaki z wody + surówka z kapusty

              1.00 szaszłyki z kurczaka + ziemniaki pieczone

               3.00 barszcz z pasztecikiem

          Przekąski

              - sałatka z kurczaka

              - dwa rodzaje śledzi

              -półmisek wędlin

              -sałatka grecka

              -ryba po grecku

              -ryba z cebulką

              - marynowane warzywa

              - pieczywo

 

 

 
 
 
 
 

II.                 19.00 rosół z makaronem

                      Zrazy zawijane tradycyjne + ziemniaki z wody + surówka z marchewki,

                       Z buraczków, sałata z sosem

             22.00 filet z ryby panierowany + frytki + sałatka z kapusty

               1.00 kurczak pieczony + sałatka grecka

                3.00 barszcz z pasztecikiem

          Przekąski

                 -sałatka jarzynowa

                 -sałatka z kurczakiem

                 -szczupak faszerowany

                 -śledź pod pierzynką

                 -jajka w majonezie

                 -roladki z szynki z twarożkiem

                 -marynowane i surowe warzywa

                 -pieczywo

 

 

 
 
 
 
 

III.               19.00 krem z cukinii z sezamem

                      Schab z grilla + ziemniaki pieczone + surówka z porów, z kapusty

                      Sałata  + masło ziołowe

             22.00 cząstki kurczaka panierowane + frytki + mizeria

               1.00 zrazy zawijane + kluski śląskie

                3.00 barszcz z pasztecikiem

       Przekąski

                -szczupak faszerowany

                -ryba po grecku

                -śledziki po Giżycku

                -jajka z majonezem

                -sałatka grecka

                -sałatka z kurczakiem

                - półmisek wędlin

                - marynowane warzywa

                - pieczywo

 

 
 
 
 
 

To tylko orientacyjne przykłady, menu może zostać zmodyfikowane do potrzeb naszych klientów.



Organizujemy również przyjęcia o innym charakterze, czasami o dużo bardziej fantazyjnym menu serwowanym  do stołu, lub podawanym na ogólnodostępnym bufecie.

 

   Dotychczas podawaliśmy:
 

            ZUPY

                 -rosół z makaronem

                 -rosół z pierożkami raviolini ( z mięsem, wyrób własny)

                 -barszcz z pasztecikiem (ciasto franc. mięsny farsz , wyrób własny)

                 -grzybowa z grzybów leśnych

                 -ogórkowa

                 -zupa tom-yum

                 -karaibska zupa rybna

                 -żurek

                 -krem z brokułów z prażonymi pestkami z dyni

                 -krem z cukinii z ziarnem sezamowym

                 -pieczarkowa

                 -krem z pieczarek

                 -węgierska zupa gulaszowa

 

           CIEPŁE DANIA

                  -kotlet schabowy

                  -kotlet schabowy z duszoną cebulą ,serem i ziołami

                  -schab panierowany bułką i sezamem zapiekany z ananasem

                  -schab z grilla z sosem pieprzowym

                  -schab z grilla z masłem ziołowym

                  -żeberka wieprzowe zapiekane z miodem

                  -polędwiczki wieprzowe w japońskiej marynacie

                  -krewetki tygrysie z avocado i dipami

                  -tradycyjne zrazy zawijane (ze schabu)

                  -kurczak pieczony

                  -szaszłyki z piersi kurczaka z warzywami (z pieca)

                  -biała kiełbasa z pieca

                  -ryba (filet) smażona w cieście (duże i małe kawałki)

                  -gołąbki z mięsem

                  -gołąbki jarskie z migdałami (na  słono)

                  -sandacz smażony

                  -smażone filety z okonia

                  -cząstki kurczaka w panierce (pierś)

                  -boeuf a la Stroganoff

                  -podudzia kurczaka faszerowane pieczarkami

                  -kotlet mielony

                  -papryka faszerowana

                  -pierogi (wyrób własny)

                         z mięsem

                         z kapustą i grzybami

                         z serem Capri i ziołami

                         ruskie

                   -chili con carne

                   -lasagne

                   -różne mięsa z grilla

                   -makaron zapiekany „na zielono”

                   -łazanki z mięsem

                   -spaghetti

                         carbonara

                         po bolońsku

                         z oliwą i czosnkiem
 

      DODATKI DO DAŃ CIEPŁYCH

                  -ziemniaki z wody

                  -frytki

                  -kulki ziemniaczane

                  -cząstki ziemniaków

                  -ziemniaki z pieca ziołami

                  -warzywa z wody (sezonowe: kalafior, brokuł, mała marchewka itp.)

                  -kluski śląskie
 

     SURÓWKI

                  -sałata ze śmietaną i rzodkiewką

                  -kapusta biała firmowa

                  -marchewka

                  -buraczki

                  -z kiszonych ogórków

                  -por z jabłkiem

                  -kapusta kiszona

                  -mizeria

                  -pomidory

                  -modra kapusta
 

    PRZYSTAWKI

                  -sałatka

                       z kurczaka

                       grecka

                       jarzynowa

                       Waldorff

                       gyros

                       bałkańska z fetą

                  -cukinia na słodko-kwaśno

                  -faszerowana papryka

                  -mozarella z pomidorami

                  -schab pieczony ze śliwkami i morelami w plastrach

                  -roladki a szynki faszerowane

                           .twarożkiem

                           .sałatką jarzynową

                           .pastą jajeczną

                   -pasztet

                           .z dziczyzny

                           .z kaczki

                           .z gęsi

                    -boczek zapiekany ze śliwką

                    -szynka szwarcwaldzka z cząstkami melona

                    -półmisek pieczonych wędlin

                    -galaretka mięsna klasyczna

                    -galaretka z kurczaka

                    - śledź

                         .po Giżycku (oryginalny przepis)

                         .w oleju

                         .w pomidorach

                         .pod pierzynką

                    -sushi

                    -ryba (filet) w sosie greckim

                    -ryba (filet) w cebuli

                    -szczupak faszerowany

                    -carpaccio z łososia

                    -łódeczki z cykorii z krewetkami i dipem avocado

                    -krewetki w sosie słodko-kwaśnym na sałatce

                    -kuleczki twarożkowe

                    -pomidorki koralikowe faszerowane twarożkiem

                    -marynowany ser feta

                    -sery krojone

                    -masło ziołowe

                    -palmiery z tapenade

                    -palmiery z pastą sezamową

                    -grzanki z tapenade, pastą jajeczną , oliwą

                    -jajka

                           .z majonezem

                           .faszerowane

                           .po rosyjsku ( z kawiorem)
 

     DESERY

                   -tiramisu

                   -mus czekoladowy

                   -krem cytrynowy

                   -chrusty

                   -różne ciasta

                   -naleśniki na słodko

                   -lody                 

 

 
 

Jeszcze nie podawaliśmy, a szkoda:

 

                  -zupa syczuańska

                  -zupa pomidorowa tunezyjska z kuskusem

                  -kaczka/gęś pieczona z jabłkami

                  -szaszłyki satay z sosami

                  -musaka z cukinii

                  -cannelloni

                  -makaron zapiekany z zielonym pieprzem i szynką szwarcwaldzką

                  -krewetki tygrysie marynowane

                  -kurki po polsku na placku ziemniaczanym

                  -schab z grilla z sosem kurkowym

                  -babka ziemniaczana

                  -tatar z łososia

                  -ryba pieczona w sosie cytrynowym

                  -sałatka z kurczaka bez ryżu

                  -tort pomarańczowy biały

                  -ciasto marcepanowe

                  -bomba włoska

                  -banany zapiekane 

 

Przyjęcia mogą odbywać się przy prostokątnych, długich stołach, ale także przy okrągłych na 12-14 osób.

 

 
   
 
 
Restauracja Dzika Kaczka - 2009
Wszystkie prawa zastrzeżone / All rights reserved